كتاب‌شناسي مهدوى

نويسنده: سيد محمدحسين حسين هرندى




1. حجازى،‌سید جمال‌الدین، پیام امام زمان، قم، نشر مولود كعبه، چاپ چهارم، 1420هـ .ق، ‌صفحه.
2. حسينى، سیدحسین، یاد محبوب، تهران، نشر آفاق، چاپ اول، 1380، 141 صفحه.
3. حيدرى، احمد،‌جلوه‌ نگار،‌قم، انتشارات یاقوت، چاپ اول، ‌، 119 صفحه.
4. دین‌پرور، سید جمال‌الدین، جهان‌گشای عادل، تهران، بنیاد نهج‌البلاغه، چاپ یازدهم، 1379، 101 صفحه.
5. رحیمیان،‌محمدحسین، ‌جلوه‌های نور از غدیر تا ظهور، قم، مؤسسه انتشارات دارالثقلین، چاپ اول، 1379، 216 صفحه.
6. صالح مدرسه‌اى، فاطمه، منتظر تا صبح فردا، اصفهان، مركز فرهنگی شهید مدرس، ‌چاپ اول، 1377، 142 صفحه.
7. فضلى، نادر، مهربان‌تر از یوسف، تهران، مهرآوران، چاپ اول، 1377، 46 صفحه.
8. مهدی‌پور، علی‌اكبر، اوخواهد آمد، قم، انتشارات رسالت، چاپ دوازدهم،‌، 207 صفحه.
9. موگهى، عبدالرحیم، جان جانان، قم، انتشارات شفق، 142 صفحه.
شفيعي سروستانى، ابراهیم، معرفت امام زمان(عج) و تكلیف منتظران (2 جلدی)، تهران، موعود عصر، 852 صفحه.
ضرورت شناخت موعود و آشنايي با معارف مهدوى، از جمله شاخص‌هایی مذهبی است كه از دیرباز در میان مسلمانان به‌ویژه جامعه شیعه نمود دارد. باورداشتن مهدویت و اعتقاد به وجود مقدس امام زمان(عج)، از رويكردهاي اعتقادى، فرهنگى، سیاسی و اجتماعی برخوردار است و مباحث متعدد و متنوعی را دربرمی‌گیرد. بدیهی است آشنایی با این مطالب، بر هر شیعه و مدعی پیروی از اهل بیت(ع) لازم است.
كتاب معرفت امام زمان(عج) و تكلیف منتظران با هدف عرضه اثری جامع در زمینه مهم‌ترین مباحث مهدوی به نگارش درآمده و كوشیده است به تبیین مبانی و اصول مورد پذیرش این مبحث و ترسیم دغدغه‌های نظریه‌پردازان بپردازد.
كتاب دوجلدی حاضر، به هفت بخش كلی تقسیم شده است. در بخش نخست، زندگی و شخصیت امام مهدی(عج) به تفصیل در پنج فصل بررسی شده است. در بخش دوم، معرفت امام زمان(عج) مطرح شده و در سه فصل، ضرورت و مفهوم معرفت امام، ویژگی امامان معصوم و مبانی اعتقاد به امامت آمده است. بخش سوم كه بخش پایانی جلد نخست نیز به شمار می‌رود، به مبانی و كاركردهای انتظار اختصاص یافته است. انتظار در قرآن و اندیشه شیعه و مسئله تولا و تبرا به عنوان دو ركن انتظار و دیدگاه‌های گوناگون، فصل‌های این بخش را تشكیل می­دهد.
جلد دوم كتاب، با بخش چهارم و با عنوان «ظهور و آخرالزمان» آغاز می‌شود و مباحثی درباره ظهور، نشانه‌ها و شرایط تحقق آن، سنت‌های الهی و یاران امام (عج) در آن مطرح شده است. بخش بعدی به جهان پس از ظهور پرداخته و حیات طیبه، عدالت مهدوی و رجعت را بررسی كرده است. بخش ششم، تلاشی در تبیین بایسته‌های گسترش فرهنگ مهدوی است و این معنا در سه بستر تبلیغ و ترویج، پژوهش و نگارش و برنامه‌سازی توضیح داده شده است. بخش پايانى، «جلوه‌های انتظار» نام گرفته و به مباحثی چون فضیلت شب نیمه‌شعبان، ‌رمضان، بهار انتظار، مهدی­باوری در كلام رضوی و غیبت و ظهور ثقلین پرداخته است.
كتاب با پيش‌گفتاري درباره ضرورت شناخت معارف مهدوي آغاز مي­شود و پس از تبيين ديدگاه‌هاي كلامى، تاريخى، فرهنگ و اجتماعی این مسئله، به اهداف نگارش كتاب می‌پردازد. در بخش پیوست‌ها، منشور راهبردي فرهنگ مهدويت و وجوه نظرى، راهبردی و سیاست‌های عملی آن مطرح شده است و با پیشنهاد موضوع­هایی برای پژوهش ادامه می‌یابد.
پایان بخش كتاب، كتاب‌نامه و سپس نمایه آیات، روایات، اشخاص، اماكن و كتب است.
منبع: گلبرگ شماره 110